Државна комисија за спречување корупција

ПОДАТОЦИТЕ ОД АНКЕТНИТЕ ЛИСТОВИ
ЗА ИМОТНАТА СОСТОЈБА НА ИЗБРАНИТЕ И ИМЕНУВАНИТЕ ФУНКЦИОНЕРИ

 

Детален преглед

Име Презиме Функција Институција
Александар Кирацовски Пратеник Собрание на Република Северна Македонија

Имот Сопственост Тип имот Вредност Карактеристика Основ на стекнување
Недвижен имот Имот на родители Стамбено деловен објект 7.625.000,00 денари 187 м2 Битола 1996 1/1 Стекнување со наследство
Недвижен имот Имот на родители Стан 3.690.000,00 денари 75 м2 Битола 2013 1/1 Стекнување со договор за градба
Подвижен имот Имот на родители Моторни возила 90.000,00 денари Рено Клио 1998/2011 Стекнување со договор за купопродажба
Подвижен имот Личен имот Моторни возила 24.000,00 денари Скутер 150цм3 2009/2010 Стекнување со договор за купопродажба
Подвижен имот Личен имот Моторни возила 602.700,00 денари Фолксваген Голф 7 2014/2018 Стекнување со договор за купопродажба
Други приходи Имот на родители Приходи од трговија 60.000,00 денари годишно
Други приходи Личен имот Рента од деловен простор 16.900,00 денари -
Други приходи Личен имот Хонорар по основ на авторски договор 24.000,00 денари -
Долгови Имот на брачен другар Кредит 2.591.173,00 денари 2015 23 години
Долгови Имот на родители Кредит 730.000,00 денари 2011 9 години
Долгови Личен имот Кредитна картичка 110.000,00 денари 2017 -
Долгови Личен имот Лизинг 480.850,00 денари 2015 5 години

 Назад