Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Јавни дебати
Јавни дебати
Соопштение Испечати Е-пошта
p2   28.11.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата на денешната  јавна дебата ги презентираше резултатите од истражувањето на перцепцијата на граѓаните и квалитативна анализа за антикорупциските мерки во секторот локална самоуправа од Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси 2011-2015 година.
 На јавната дебата присутните разговараа за проблемите и ризичните фактори за корупција во  локалната самоуправа, како и  заклучоци и препораки за нивно надминување.
p1
 
Соопштение Испечати Е-пошта

dksk_logo27.11.2013 Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, организира Јавна дебата за презентирање на резултите од истражувањето за перцепцијата на граѓаните за корупцијата во локалната самоуправа и презентирање на резултатите од квалитативната анализа на антикорупциските мерки во секторот локална самоуправа од Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси 2011-2015.

Јавната дебата ќе се одржи на 28 ноември 2013 година, во хотел Александар Палас со почеток во 10:30 часот.

Настанот ќе биде можност за сите инволвирани страни од локалната самоуправа, владините институции, граѓанските организации и медиумите да ги споделат нивните гледишта и размислувања за ова тематско истражување, како и заклучоците и препораките од квалитативната анализа за анти-корупциските мерки во локалната самоуправа.

На јавната дебата свое обраќање ќе имаат Претседателот на ДКСК д-р Ѓорги Сламков и Шефот на Мисијата на ОБСЕ, амбасадорот Ралф Брет.

 

 

 

 
Соопштение Испечати Е-пошта

dksk_logo 18.09.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка со ОБСЕ Мисијата во Скопје организира Јавна дебата за презентација на резултатите од истражувањето на перцепцијата на граѓаните за корупцијата во политиката и квалитативна анализа за антикорупциските мерки во Политичкиот сектор од Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси 2011 - 2015 година.
Јавната дебата ќе се одржи на 19. 09. 2013 година (четврток) со почеток во 10:00 часот во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје.

 

Прочитај повеќе...
 
Јавна дебата Испечати Е-пошта
„Презентација на резултатите од истражувањето на перцепцијата на граѓаните и квалитативна анализа за антикорупциските мерки во приватниот сектор“
 
anto 02.07.2013 Во хотел Холидеј Ин-Скопје, со почеток во 10.30 часот во организација на Државната  комисија за спречување на корупцијата и ОБСЕ мисијата во Скопје во рамките на проектот „Промовирање на  принципите на добро владеење во спроведувањето на антикорупциската политика“ се одржа јавна дебата на  тема “Презентација на резултатите од истражувањето на перцепцијата на граѓаните и квалитативна анализа за антикорупциските мерки во приватниот сектор“. На јавната дебата учествуваа претставници од јавниот, приватниот и невладиниот сектор, како и меѓународни и домашни експерти. На јавната дебата воведно обраќање имаше Претседателот на ДКСК д-р Ѓорѓи Сламков и претставникот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Маркус Ролофс. Потоа следеше презентација на резултатите од истражувањето на перцепцијата на граѓаните за корупцијата во приватниот сектор спроведено од агенцијата Рејтинг и презентација на резултатите од квалитативната анализа за антикорупциските мерки во приватниот сектор.
 
Јавна дебата Испечати Е-пошта
dksk_logo25.02.2011 Во Скопје-Клуб на пратеници со почеток во 11.00 часот во организација на Државната комисија за спречување на корупцијата се одржа јавна дебата на тема „Финансирање на политичките партии”.
Прочитај повеќе...
 
<< Почеток < Претходна 1 2 Следна > Крај >>

Резултати 1 - 9 од 13

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo