Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Избори arrow Предвремени парламентарни избори 2011
Предвремени парламентарни избори 2011
Испечати Е-пошта
dksk_logo02.02.2012 Во врска со предвремените избори кои  се одржани на 18 декември 2011 година,  по донесеното Решение од Претседателот на Собранието на Република Македонија на 04 октомври 2011 година, за распишување на предвремени  избори за Градочачалник на Општина Сарај., Државната комисија за спречување на корупцијата, врз основа на своите законски надлежности во обезбедувањето законитост на изборниот процес и на текот на изборната кампања, ги објавува добиените извештаи за состојбата на сметките кои наменски се отворени од страна на организаторите на изборните кампањи за реализација на предизборните активности. 
 
 
Испечати Е-пошта

31.10.2011

acroread
Информација за примената на законските прописи во предвремените парламентарни избори 2011 во врска со прашања за кои е надлежна Државната комисија за спречување на корупцијата 
 
Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5003.08.2011 Државната комисија за спречување на корупцијата, на прес конференцијата, одржана на 01.08.2011 година, ја информираше јавноста, дека организаторот на изборната кампања на коалицијата предводена од СДСМ, го повлече конечниот финансиски извештај за трошењето на парите од наменската сметка, со образложение дека станува збор за техничка грешка. Со истото образложение тоа го сторија А1 Телевизија и Продукција Плус – ги повлекоа доставените Извештаи до Државната комисија за спречување на корупцијата и поднесоа други.

Веднаш по објавувањето на овие информации во јавноста, во некои од електронските медиуми беше соопштена реакција на СДСМ, со коментар дека Државната комисија за спречување на корупцијата, продолжува да одработува за нејзиниот налоготодавачи, алудирајќи на ВМРО – ДПМНЕ, и дека презентираните податоци се тотална невистина.

Со оглед на тоа дека Државната комисија за спречување на корупцијата е колективен орган, а нејзините членови имаат свој личен и професионален интегритет, со оглед на тоа дека секој од членовите одговорно стои зад секој кажан збор, во заштита на институцијата, но во интерес и на вистината, денес – 03. Август 2011 година, на веб страната на Државната комисија, покрај конечниот извештај за финансирањето на изборната кампања на СДСМ, доставен на 17.06.2011 година, кој патем кажано, за Државната комисија е единствено валиден, бидејќи е доставен во законскиот рок, ќе биде ставен на увид и објавен дописот за доплнување на тој извештај, како и новодоставениот корегиран конечен извештај, доставени во Комисијата на 05.07.2011 година. Исто така, на веб страната ќе бидат објавени дописите за повлекување на извештаите од 21.06.2011 година и доставување Извештај за рекламен простор искористен од секој од организатоирите на изборната кампања и средствата кои се платени или се побаруваат по тој основ од 28.06. односно на 29.06.2011 година од А1 телевизија и Продукција Плус.
 
 
Испечати Е-пошта
dksk_logo01.08.2011 Денешната конференција за медиумите, Државната комисија за спречување на корупцијата ја свика со цел да ја извести јавноста за својата работа во изборниот периодот, односно за периодот од распуштањето на Собранието на Република Македонија и распишувањето на предвремените парламентарни избори, се до изборот на новата Влада на Република Македонија, или конкретно, за периодот од 15. Април до 28. Јули.
Прочитај повеќе...
 
Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5025.06.2011 Согласно членот 85-а од Изборниот законик на Република Македонија, радиодифузерите и печатените медиуми се должни да поднесат извештај за рекламниот простор искористен од секој од организаторите на изборната кампања и средствата кои се платени или се побаруваат по таа основа.Овој извештај се дава на пропишан образец до Државната изборна комисија, Државниот завод за ревизија и Државната комисија за спречување на корупцијата. Постапувајќи согласно со овој член, Државната комисија за спречување на копруцијата  ги објавува извештаите добиени од радиодифузерите и печатените медиум.

Прочитај повеќе...
 
<< Почеток < Претходна 1 2 Следна > Крај >>

Резултати 1 - 9 од 13

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo