Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Протокол за соработка arrow Соработка со граѓански организации
Соработка со граѓански организации
Согласност за пристапување кон Меморандум Испечати Е-пошта
logo-kontakt_50

17.03.2014 година На 10 февруари 2014 година, Граѓанската организација „Центар за истражување и креирање политики“ од Скопје, потпиша Согласност за пристапување кон Меморандумот за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси, кој на 28.12.2010 беше потпишан меѓу ДКСК и 17 граѓански организации, а кон кој се приклучија и „Македонскиот центар за лобирање“ - Битола во февруари 2011 година, Здружението на граѓани „Младински образовен форум“ од Скопје во декември 2011 година, Институтот за Демократија „Социетас Цивилис“ од Скопје во јануари 2012 година и Здружението „Институт за системски развој на капацитети Вл Импакт“ од Скопје во февруари 2012 година.

Согласност за пристапување кон Меморандумот за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси

 
Соработка со граѓански организации Испечати Е-пошта
acroread
ИЗВЕШТАЈ за спроведување на Меморандумот за соработка за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси со граѓанските организации
acroread
Меморандум за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси
acroread
Согласност за пристапување кон Меморандумот за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси
acroread
Согласност за пристапување - Институт за демократија СОЦИТАС ЦИВИЛИС
acroread
Согласност за пристапување - МОФ
acroread
Согласност за пристапување - WLI

 

 

 
Соопштение Испечати Е-пошта
dksk_logo12.03.2012 На 23 февруари 2012 година, Здружението ИНСТИТУТ ЗА СИСТЕМСКИ РАЗВОЈ НА КАПАЦИТЕТИ ВЛ ИМПАКТ од Скопје, потпиша Согласност за пристапување кон Меморандумот за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси, кој на 28.12.2010 беше потпишан меѓу ДКСК и  17 граѓански организации, а кон кој се приклучија и Македонскиот центар за лобирање–Битола во февруари 2011 година,  Здружението на граѓани „Младински образовен форум“ во декември 2011 година и Институтот за Демократија „Социетас Цивилис“ од Скопје, на 31 јануари 2012 година.
 
Соопштение Испечати Е-пошта

logo-kontakt_5001.02.2012 На 31 јануари 2012 година, Институтот за Демократија „Социетас Цивилис“ од Скопје, потпиша Согласност за пристапување кон Меморандумот за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси, кој на 28.12.2010 беше потпишан меѓу ДКСК и  17 граѓански организации, а кон кој се приклучија и Македонскиот центар за лобирање–Битола во февруари 2011 година и Здружението на граѓани „Младински образовен форум“ во декември 2011 година.

 
Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5015.12.2011 На 09 декември 2011 година, Здружението на граѓани „Младински образовен форум“ од Скопје, потпиша Согласност за пристапување кон Меморандумот за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси (Меморандум за соработка), кој на 28.12.2010 беше потпишан меѓу ДКСК и  17 граѓански организации, а во февруари 2011 година кон него се приклучи и Македонскиот центар за лобирање–Битола.
 
Соопштение Испечати Е-пошта
ДКСК 03.02.2011 На 03 февруари 2011 година во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК), Македонскиот центар за лобирање –Битола потпиша Согласност за пристапување кон Меморандумот за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси (Меморандум за соработка), кој на 28.12.2010 беше потпишан меѓу ДКСК и  17 граѓански организации.
Согласно член 6 од Меморандумот за соработка, ДКСК за пристапувањето на Македонскиот центар за лобирање–Битола кон Меморандумот за соработка, писмено ги извести останатите потписници.

 
Соопштение Испечати Е-пошта
Меморандум за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси
1memorandum_so_nvo_015
1memorandum_so_nvo_004 1memorandum_so_nvo_039
28.12.2010 На 28 декември 2010 година во Клуб на претеници, Скопје,  се потпиша Меморандум за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси (Меморандум за соработка) меѓу Државната комисија за спречување на корупцијата и  17 граѓански организации.
Со Меморандумот за соработка се уредува начинот на соработката, координацијата и водењето заеднички договорени активности меѓу потписниците, со цел поефикасно спречување на корупцијата и судирот на интереси во Република Македонија.
 

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo