Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Односи со јавноста
Односи со јавноста
Испечати Е-пошта

konferencijathumb

07.04.2016

06.04.2016, Горан Миленков - Претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата

Со цел објективно информирање на јавноста, Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата Горан Миленков заедно со членот на ДКСК д-р Игор Тантуровски и портпаролот на ДКСК м-р Антонија Андонова Тасевска одржаа средба со заинтересирани претставници на медиумите и новинари и го презентираа анкетниот лист за престанок на функцијата доставен од поранешниот Претседател на Владата на Република Македонија Никола Груевски.

konferencijathumb konferencijathumb konferencijathumb

 

 

 

 

Видеата може да ги погледнете во прилог

Прочитај повеќе...
 
Испечати Е-пошта

Изјава на потпаролот на Државната комисија за спречување на корупцијата за Телевизија Сител и за весникот Вечер - 06.04.2016 год.

 
Испечати Е-пошта

Изјава на потпаролот на Државната комисија за спречување на корупцијата за Дневникот на МРТ 1 - 11.03.2016 год.

 
Испечати Е-пошта

konferencijathumb

29.02.2016

Интервју со Горан Миленков - Претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата

КАКО ЗА СИТЕ, ТАКА И ЗА ЗАЕВ И КАТИЦА - СЕ ИСПИТУВА НИВНИОТ ИМОТ

Во интервјуто за Сител, Претседателот на антикорупциската комисија Горан Миленков објаснува кои за законските права и обврски на политичарите во овој турбулентен, предизборен и изборен период кој следува. Миленков објаснува дека основна функција на Државната антикорупциска комисија е да ги проверува анкетните листови на сите избрани и именувани функционери.

- Законска обврска е на комисијата да го испитува имотот на функционерите и дали има судир на интереси. Онаму каде имаме информација, дојава или јавна објава за голема разлика во имотот пред и по назначувањето на функционерот, отвораме постапка и во соработка со финансиското разузнавање, УЈП, обвинителството и судот, ги процесуираме случаите на натамошна процедура, вели Миленков за Сител, одговарајќи на новинарско прашање дали има постапки за политичари.

- Имаме постапки и за локални и државни политичари, вели Миленков, особено за оние за кои постојат информации дека имаат непријавен имот во земјата и странство, со голема вредност. Испитуваме на кој начин се стекнале со тој имот, вели Миленков.

Прочитај повеќе...
 
Испечати Е-пошта
 
<< Почеток < Претходна 1 2 Следна > Крај >>

Резултати 1 - 9 од 16

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo