Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5012.06.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по претставка од граѓани која се однесува на неправилности  во стечајната постапка на ТП “ПРЕХРАНА“ од Богданци и по проучување на целокупниот материјал со кој располага, а врз основа на член 49 став 1 алинеа 6 од Законот за спречување на корупцијата, на седница одржана на ден 09.05.2008 година донесе заклучок за поднесување на Иницијатива за поведување постапка за кривично гонење на лицето Т.Л. – стечаен управник во стечајната постапка над ТП “ПРЕХРАНА“  во стечај од Богданци, заради постоење на основано сомнение дека сторил кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување  по член 353  став 1 и Несовесно работење во службата по член 353-в од Кривичниот законик.
Наведеното лице ги пречекорило границите на своето службено овластување со тоа дозволило извршување на впаричување на  дел од имотот на горенаведеното правно лице спротивно на одредбите од Законот за спречување судир на интереси, Законот за стечај и Етичкиот кодекс за стечајни управници, со  што овозможил стекнување на значителна лична корист во вкупен износ од 2.335.000,00 денари.


 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo