Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Конференции arrow Годишна конференција
Годишна конференција Испечати Е-пошта

Трета годишна конференција и генерален состанок на Меѓународната асоцијација на антикорупциските органи (IAACA) во Киев, Украина

za_web_kiev Во периодот од 03-06 октомври 2008 година Државната комисија за спречување на корупцијата во рамките на својата меѓународна соработка со сродни тела, учествуваше на Третата годишна конференција и генерален состанок на Меѓународната асоцијација на антикорупциските органи (IAACA) во Киев,Украина.
Главната тема на Конференцијата, на која земаа учество 543 претставници од 105 земји членки на Обединетите Нации и 46 претставници од 13 меѓународни организации беше „Криминализцијата и спроведувањето на законот“.
На третиот ден од Конференцијата се одржаа четири работни сесии. Секоја сесија содржеше по три работилници на различни теми.
На првата работна сесија, во третата работилница на тема „Односи на соработка меѓу истрагата, гонењето, судските власти и другите антикорупциски тела“ говореше Претседателот на ДКСК,   Г-ѓа Мирјана Димовска на тема „Соработка меѓу институциите надлежни за спроведување на законот, од откривање на случаите на корупција до донесување на судска одлука“.
Целта на Конференцијата беше да се елаборираат начини и методи за поефикасна борба против корупцијата и да се промовира имплементацијата на Конвенцијата на ОН против корупцијата.
Посебен акцент беше ставен на најдобрите практики во полето на криминализацијата на корупцијата и спроведувањето на законот.
Овој настан беше одлична можност за претставниците од многу државни антикорупциски органи, заедно со практичарите од други релевантни институции да ги разменат своите искуства во полето на криминализацијата и спроведување на законот, превенцијата и учеството на невладиниот сектор во борбата против корупцијата.
На Конференцијата беше усвоена Декларација како завршен документ.

 
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo