Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Обуки arrow Обуки за Судир на интереси
Обуки за Судир на интереси Испечати Е-пошта
untitled

24.11.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка со Академијата за обука на судии и јавни обвинители и нивни заменици на Република Македонија  и поддршка на Агенцијата на САД за меѓународен развој преку програмата на УСАИД за човеков и институционален развој ја започна серијата обуки за Судир на интереси – препознавање и надминување. Реализацијата на обуката е една од утврдените активности за 2008 година од Акциониот план на Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси
Првата сесија на обуки се одржа во четирите апелациони подрачја – Гостивар 17.11, Штип 18.11, Скопје 20.11 и Битола 21.11.2008 година  и опфати вкупно 120 претставници на правосудните органи. Целта на обуките е запознавање на целната група со надлежностите на Државната комисија за спречување на корупцијата, Законот за спречување на судирот на интереси и Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси, претставување и осврт на содржината на Водичот за управување со судирот на интереси, како и запознавање со меѓународната легислатива, искуства и принципи за појавата на судир на интереси. Согласно планираната динамика во текот на првата половина од 2009 година ќе се одржат серии на обуки со службените лица од законодавната, извршната и локалната власт.

 

 
< Претходно

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo