Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Соопштение
Соопштение Испечати Е-пошта
dksk_logo17.12.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата и Државното правобранителство на Република Македонија, како што беше најавено, во врска со јавните реакции за заградувањето на Кејот на Вардар во Скопје, пројавија интерес за утврдување на фактите од аспект на евентуална основаност на нивно надележно постапување. Обезбедени и проучени се релевантните документи и сознанија по што е оценето дека нема основа за каква и да е постапка од нивна надлежност. Оваа одлука се темели врз фактите дека изградбата на административно деловен објект на Кејот 13-ти Ноември во Скопје е утврдена во измените на деталниот урбанистички план во 1997 година, дека земјиштето е купено и уредно платено од страна на инвеститорот  Дивелоп груп ДОО – Скопје со почитување на важечките законски норми, дека за заградувањето на Кејот се добиени сите потребни дозволи од надлежни органи и истото е направено со цел реализација на законската обврска на инвеститорот за заштита на луѓето и објектите на тој простор при изградбата на административно деловниот објект. Затоа во случајот не станува збор за „узурпација на Кејот” туку произлегува дека одлагањето на почетокот на градбата може да предизвика последици по тие што го попречуваат и не го овозможуваат реализирањето на правото на сопственост на инвеститорот да гради врз земјиштето што го купил на законит начин.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo