Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Избори arrow Локални и претседателски избори 2009 година arrow Конференција за медиумите - Избори 2009
Конференција за медиумите - Избори 2009 Испечати Е-пошта
DKSK10.02.2009 Како потврда на својата водечка иницијална улога во јакнењето на институционална соработка - за што Државната комисија за спречување на корупцијата иницира Протокол според кој тесно соработуваат петнаесет институции, меѓу другото надлежни и за постапување на полето  на  спречување на корупцијата и судирот на интереси, Државната комисија за спречување на корупцијата организира во соработка со Советот за радиодифузија и Државната изборна комисија заедничка конференција за новинари, што се одржа на 09.02.2009 година во 12 часот во Клубот на пратеници. Заедничка тема на трите институции со оглед на нивната истурена позиција и улога во изборите, беа претседателските и локалните избори 2009 година. Претседателите на трите институции изнесоа актуелни податоци за постапувањето на Државната комисија за спречување на корупцијата, Државната изборна комисија и Советот за радиодифузија, при што беа потенцирани врските што функционираат секојдневно меѓу нив за да се елиминираат празнините и процедуралните недоречености, односно да се востпостави тесна соработка во изборниот процес. Заедничкиот настап пред јавноста ја манифестира подготвеноста и зрелоста на трите институции за квалитетно и ефективно работење на Европската агенда на Република Македонија, која е фокусирана на визната либерализација.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo