Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Односи со јавноста arrow Да ја расчистиме корупцијата
Да ја расчистиме корупцијата Испечати Е-пошта

thumb_press - kapanja 09.09.2009 042 15.09.2009 Во рамките на Стратегијата за односи со јавноста, Државната комисија за спречување на корупцијата на 09.09.2009 година одржа прес конференција на која го промовираше стартот на кампањата за подигање на свеста на јавноста за негативните ефекти на корупцијата и улогата на Државната комисија за спречување на корупцијата, на која присуствуваа и заменик потпретседателот на Владата на РМ Васко Наумовски како и претставници на партнерот USAID.
Беа претставени сите алатки на капмањата, и тоа видео спотот, кој истот ден почна да се емитува на сите програми на Македонската радио – телевизија, иновираната WEB страница на Државната комисија  која еднаш месечно ќе се ажурира со најнови табеларни податоци за работата на Државната комисија, плакатите кои Државната комисија започна да ги дистрибуира до државните органи, органите на локалната самоуправа, судовите, универзитетите, клиничкиот центар и на места кои што се најпристапни за граѓаните, како и брошурата испечатена на македонски и албански јазик која со финансиска подршка на USAID почна да се дистрибуира преку дневните весници "ДНЕВНИК" "ВЕСТ" и "КОХА".
На прес конференцијата беше претставен планот за одржување јавни дебати на антикорупциски теми од кои првата ќе се реализира  во втората половина на месец октомври на тема "партизирање на образованието и кадровските интервенции по тој основ"
Претставени се обуките за судир на интереси како составен дел на Планот за односи со јавноста, кои освен досега реализираните со претставници на правосудните органи, државните службеници и новинарите ќе продолжат  со обука на пратениците во Собранието на Република Македонија, функционерите  на локалната самоуправа, вработените во извршната власт и институциите потписници на протоколот за соработка со Државната комисија за спречување на корупцијата.
На прес конференцијата најавено е и спроведувањето на истражување за реалното влијание на корупцијата врз одделни сегменти во системот. http://www.youtube.com/v/J-DClPn2clg

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo