Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта

logo-kontakt_5006.11.2009 По поднесените иницијативи од Државната комисија за спречување на корупцијата за испитување на имот и имотната состојба, Управата за јавни приходи - Генерална дирекција Скопје по спроведена постапка согласно со членот 36 од Законот за спречување на корупцијата донесе решенија со кои:


  • поранешниот претседател на Основниот суд Тетово се задолжува со персонален данок на доход по основа на непријавени неоданочени приходи во износ од 2.992.390,00 денари;
  • поранешниот градоначалник на општина Лозово се задолжува со персонален данок на доход по основа на непријавени неоданочени приходи во износ од 206.422,00 денари;

Во решението на Управата за јавни приходи стои дека во постапката за испитување на имот и имотна состојба лицата не докажаа дека имотот е стекнат или зголемен како резултат на примања што се пријавени и оданочени, односно не се докажа нивното потекло заради што се смета дека е нелегално стекнат имот и истиот подлежи на оданочување со стапка од 70%. По ова решение лицата имаат право на жалба, а данокот се должни да го уплатат во рок од 15 дена од неговата правосилност.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo