Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5017.11.2009 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по предмет што се однесува на незаконитости во работењето на АД “ТРАНСКОП“ –Патнички сообраќај од Битола и по разгледување на потребната документација донесе заклучок да побара контрола на јавните давачки за последните три години кај горенаведеното правно лице.  По барањето на  Државната комисија за спречување на корупцијата е постапено од страна на Управата за јавни приходи - Генерална дирекција Скопје, коja изврши надворешна контрола кај АД “ТРАНСКОП“ –Патнички сообраќај од Битола за периодот од 2005 до 2008 година. При контролата се констатирани состојби на непресметани и неплатени јавни давачки, а даночниот обрзник АД “ТРАНСКОП“ –Патнички сообраќај од Битола е задолжен со даночен долг од 4.800.000,00 денари.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo