Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5019.11.2009 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по предмет што се однесува на неправилности во работењето на РЖ Услуги АД Скопје и по разгледување на потребната документација донесе заклучок да побара контрола на јавните давачки кај горенаведеното правно лице.  По барањето на  Државната комисија за спречување на корупцијата е постапено од страна на Управата за јавни приходи - Генерална дирекција Скопје, коja изврши надворешна контрола кај РЖ Услуги АД Скопје за периодот од 2003 до 2007 година. При контролата се констатирани состојби на помалку пресметани и неплатени јавни давачки, а даночниот обрзник РЖ Услуги АД Скопје е задолжен со даночен долг од вкупно 791. 824, 00 денари и тоа по основ на помалку уплатен ДДВ за  503,474,00 денари и за глоби за сторени даночни прекршоци за 288.350,00 денари.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo