Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Обуки arrow Обука за Изјава за интереси
Обука за Изјава за интереси Испечати Е-пошта

logo-kontakt_5024.12.2009 Државната комисија за спречување на корупцијата ја одржа првата од серијата обуки за практична примена на институтот Изјава за интереси, наменета за службените лица задолжени за прибирање и евидентирање на изјавите на вработените во државните органи. Согласно со Законот за измена и дополнување на Законот за спречување судир на интереси по прв пат се воспостави обрска за службените лица во Република Македонија за пополнување и доставување Изјава за интереси.
Во Службен весник на РМ бр.146 од 07. 12. 2009 година е објавен Правилникот за формата и содржината на образецот на Изјавата за интереси со што службените лица во Република Македонија се во обврска да пополнат и поднесат Изјава за интереси.
Со цел реализирање на оваа обврска, ДКСК во соработка со Генералниот секретаријат на Владата на Република Македонија на 24. 12. 2009 година одржа обука за одговорните лица од министерствата и органите во нивен состав, како и од институциите потписници на Протоколот за соработка за спречување на корупцијата и судирот на интереси. На обуката присуствуваа повеќе од 80 претставници. 

Погледни презентација

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo