Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Соопштение
Соопштение Испечати Е-пошта
press 06.04.2010 02507. 04. 2010  На барање на Амбасадорот Ерван Фуере, на 06 април 2010 во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата се одржа средба со г. Илми Селами, претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата. Како што објасни на почетокот на разговорот г. Фуере, целта на средбата е запознавање со новоизбраниот претседател на ДКСК, додека при крајот на месец април 2010 ќе биде одржан работен состанок во проширен состав со сите членови на ДКСК и со претставници од Брисел. Амбасадорот се интересираше за следните чекори на ДКСК, имајќи ги во предвид наодите на Европската комисија во Извештајот за напредокот на Република Македонија за 2009 година, особено за начинот на кој ДКСК ќе постапува за зголемување на нејзината видливост и намалуваање на заостатокот со предмети. Г. Селами искажа подготвеност на Државната комисија за соработка со Делегацијата на Европската Комисија, и дека во наредниот период покрај извршувањето на своите надлежности во делот на превенцијата и работењето по предмети, особено внимание ќе посвети на препораките содржани во извештајот. Амбасадорот Фуере оцени дека работата на ДКСК е исклучително важна и одговорна и искажа отворена поддршка на нејзината работата.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo