Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Судир на интереси arrow Судир на интереси
Судир на интереси Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5026.08.2010 Државната комисија за спречување на корупцијата  постапувајќи по предмет од областа на судирот на интереси  констатира состојба на судир на интереси кај лицето Раим Лимани. Државната комисија  констатира дека истиот се наоѓа во состојба на судир на интереси  поради истовремено извршување на функциите советник во советот на Град Скопје и директор на Агенцијата за вработување, што е спротивно на член 21 став 1 и 4 од Законот за спречување на корупцијата и на одредбите од Законот за спречување судир на интереси  кои не дозволуваат кумулација на функции како појавен облик на судирот на интереси.
Од овие причини  во насока на отстранување на настанатата состојба, Државната комисија за спречување на корупцијата во смисла на член 23 став 1 од Законот за спречување судир на интереси се обрати лично до лицето Раим Лимани со барање во рок од 15 дена сметано од денот на приемот на барањето доброволно да се откаже од извршувањето на едната од двете функции кои во моментов ги извршува со што ќе ја отстрани состојбата на судир на интереси во која се наоѓа.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo