Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Информација Испечати Е-пошта
logo-kontakt_50 08.11.2010 Во периодот од 02-05 ноември 2010 година, делегација на Државната комисија за спречување на корупцијата, предводена од Претседателот на ДКСК  г-дин Иљми Селами, учествуваше на Четвртата редовна конференција на Генералното собрание на меѓународната асоцијација на антикорупциски тела (IAACA), на тема „Меѓународната соработка предвидена со глава IV од Конвенцијта на Обединетите нации против корупцијата“, во Макао, Народна Република Кина. На Конференцијата учествуваа претставници од 144 земји членки на ОН и 12 меѓународни организации. Г-динот Селами имаше обраќање на пленарната седница на првиот ден од Конференцијата, на тема Антикорупциски политики во Република Македонија и предуслови за успешна борба со корупцијата. Неговото обраќање на пленарната седница е од големо значење бидејки на истата се обратија претставници од 20 држави во кои се развиени успешни антикорупциски механизми. Во своето обраќање претседателот на ДКСК, како главен предуслов ја нагласи потребата од функционалност, пред се на два многу важни чинители во борбата против корупцијата и тоа:
  • од една страна чинителите на власта да поседуваат и генерираат постојана политичка воља во борба против корупцијата и тоа да го сватат како општ интерес кој оди во прилог на општеството и на самата власт, и 
  • од друга страна антикорупциските тела кои работат на примена на антикорупциските политики и закони да поседуваат високо ниво на интегритет, професионалност и независност.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo