Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Работна средба Испечати Е-пошта
untitled-2 31.10.2011 Државната комисија за спречување на корупцијата со финансиска поддршка на Амбасадата на Кралство Норвешка, на 28.10.2011 година одржа работна средба (тркалезна маса) на тема: „Воведување на интегритетот во македонското законодавство“.
На работната средба учествуваа претставници од Антикорупциската агенција на Република Србија и Комисијата за спречување на корупцијата на Република Словенија- две институции надлежни за борба против корупцијата и градење на интегритетот/доброто владеење, Заменик амбасадорот на Амбасадата на Кралство Норвешка, Регионалната антикорупциска иницијатива (РАИ), УНДП, претставници од државни институции во Република Македонија вклучени во процесот на воведување на интегритет во системот, како и .претставници од невладиниот сектор.
Главна цел на средбата беше идентификација и промоција на добрите практики, искуствата и предизвиците од имплементација на интегритетот/доброто владеење во системот. Повод за реализација на средбата беше и делот од Стратегијата за реформа на јавната администрација во Република Македонија со Акцискиот план, во која е предвидена имплементацијата на интегритетот и заштитата на пријавувачите (whistle blowing)  во македонското законодавство, а каде една од надлежните институции е и Државната комисија за спречување на корупцијата.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo