Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
9-ти Декември 2011-Меѓународен ден за борба против корупцијата
 
dksk_logo02.12.2011 Државната комисија за спречување на корупцијата на 9 декември 2011 година (петок) во 11.00 часот во Скопје, хотел „Stone Bridge“ ќе го одбележи Меѓународниот ден за борба против корупцијата.
На овој ден, Државната комисија за спречување на корупцијата пред претставници од државните институции, невладиниот и приватниот сектор, медиумите и претставниците од меѓународните организации, ќе ја промовира Државна програма за превенција и репресија на корупцијата и превенција и намалување на појавата на судир на интереси 2011-2015.
Како значаен сегмент во оваа Државна програма, а особено во промовирањето и градењето на демократската култура  во општеството е и приватниот сектор.
Со цел поефикасно да се одговори на предизвиците и тековните проблеми на земјата, особено во делот на превенцијата и репресијата на корупцијата и судирот на интереси, а притоа ценејќи ја подготвеноста и покажаниот интерес за соработка од страна на приватниот сектор, за реализација на заеднички активности и проекти од областа на превенцијата на корупцијата и судирот на интереси, Државната комисија за спречување на корупцијата, на денот на одбележување на Меѓународниот ден за борба против корупцијата, ќе пристапи и кон потпишување на Меморандум за соработка за взаемна поддршка за спречување на корупцијата и судирот на интереси, со претставници од приватниот сектор.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo