Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
Експертска анализа на македонската антикорупциска легислатива
 
konferencijathumb 29.08.2012 Државната комисија за спречување на корупцијата со поддршка на TAIEX инструментот на Европската Комисија и во соработка со Министерството за правда, ангажираше експерт за анализа на македонската антикорупциска легислатива со особен фокус на Законот за спречување на корупцијата и Законот за спречување судир на интереси.

Експертот г-дин Холгер-Мајкл Арнд од Република Германија присуствуваше во Република Македонија во периодот од 20-24 Август 2012 година и во истиот период оствари средби со претставници од надлежни институции.
Согласно со своите надлежности утврдени во Законот за спречување на корупцијата Државната комисија за спречување на корупцијата дава мислења во врска со законите од значење за спречување  на корупцијата.
Од експертот се очекува да даде препораки во делот на систематска и институционална заштита на „лица кои пријавуваат случаи на корупцијакако основа за следните активности во насока на изработка на соодветна законска регулатива.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo