Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Меморандум за разбирање Испечати Е-пошта
 
konferencijathumb На 27.09.2012 година, во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата беше потпишан  Меморандум за разбирање помеѓу Кроун Ејџентс, Британската Амбасада и Државната комисија за спречување на  корупцијата, со кој официјално стартуваше проектот: Поддршка за развој на системот „пријавители“ во  Македонија.

Овој концепт, кој во европските земји е познат под терминот „whistleblowers protection“ има за цел да изгради систем за заштита на лицата кои пријавуваат корупција и злоупотреби во институцијата во која се вработени, поттикнати од општото добро, а не од лични интереси.
Во целиот период на функционирање, Државната  комисија со исклучителна посветеност ги остваруваше своите надлежности за спречување на корупцијата во политиката во сите изборни циклуси, притоа максимално остварувајќи ја својата превентивна улога и применувајќи ги процесните овластувања во поттикнувањето и на другите државни органи надлежни за спречување на корупцијата.
На настанот свое обраќање имаа: Љубинка Корабоска – Претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата, Неговата Екселенција Кристофер Ивон – Британски Амбасадор во Република Македонија, Билјана Бришкоска – Бошковски –Заменик министер за правда на РМ и Дејвид Смит – Експерт од Crown Agents.
Настанот беше збогатен и со присуството на претставникот на Делегација на Европска Унија во РМ, Анета Арнаудовска – Претставник на Република Македонија во ГРЕКО, како и членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата.

Галерија со слики ...

 
< Претходно

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo