Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

9-ти ДЕКЕМВРИ Испечати Е-пошта
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА
 
obukathumb 07.12.2012 Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Транспаренси Интернешнл Македонија, преку проектот “Промовирање на транспарентноста и отчетноста во јавните институции”, го одбележа Меѓународниот ден за борба против корупцијата.

Државната комисија го искористи одбележувањето на овој ден, пред присутните претставници од државните институции, невладиниот и приватниот сектор, медиумите и претставниците од меѓународните организации, да ги промовира клучните активности и идни предизвици во областа на превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси.

На конференцијата свое воведно обраќање имаа: г-ѓа Љубинка Корабоска - Претседател на Државна комисија за спречување на корупцијата, г-ѓа Билјана Бришковска Бошкоски - Заменик Министер за правда, НЕ Амбасадор Наталја Дрозд - в.д. Шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, г-дин Алесандро Фракасети - УНДП, г-дин Роберт Лидл - Раководител на политички оддел –Делегација на Европската Унија во Република Македонија и д-р Слаѓана Тасева - Претседател на Транспаренси Интернешнл – Македонија.

Пред крајот на настанот, од страна на Бизнис конфедерацијата на Македонија на ДКСК и беше доделена Благодарница за истакнување на важност и поддршка на Бизнис Етичкиот Кодекс на македонската деловна заедница.

Галерија со слики ...

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo