Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
Антикорупциска политика - политика на интегритет Испечати Е-пошта

logo-kontakt_50 17.12.2012 Во текот на месец Декември 2012 година, во рамките на Проектот на ДКСК и УНДП “Поддршка за зајакнување на системот на национален и локален интегритет“ , беше успешно реализирана првата фаза на системско креирање на концептот на интегритет во Република Македонија. 10 пилот општини ја усвоија Антикорупциската политика – политика на интегритет, со што тие ја изразија својата поддршка на воведување на концептот на интегритет во нивното секојдневно работење. Во текот на наредната година концептот на интегритет ќе биде проширен и на останатите единици на локалната самоуправа и на одредени институции / министерства од централно ниво. Исто така ќе бидат имплементирани и другите елементи од овој концепт, вклучувајќи и проценка на ризиците од корупцијата, етичките принципи, заштитата на лицата што пријавуваат корупција и др.

Општина Аеродром
Линк до Општина Аеродром

Општина Петровец
Линк до Општина Петровец

Општина Струмица
Линк до Општина Струмица

Општина Кратово
Линк до Општина Кратово

Општина Брвеница
Линк до Општина Брвеница

Општина Гостивар
Линк до Општина Гостивар

Општина Велес
Линк до Општина Велес

Фотографии:
Линк до фотографиите

Линкови до спотовите
Линк до спотот Линк до спотот

 
Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести