Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
untitled1_thumb 26.03.2013 Со подршка на TAIEX инструментот на Европската Комисија, во деновите  25 и 26 март 2013 година, во Лондон – Белика Британија се оствари студиската посета, на претставници на Секретаријатот на ДКСК и на Секретаријатот за европски прашања при Владата на Република Македонија, во Министерството за правда на Обединетото Кралство на тема ,, Заштита на  свиркачи-те ,, (Protection of whistleblowers)
Цел на студиската посета беше запознавање со законската регулатива, практиките и искуствата на Велика Британија во областа на заштитата на лицата пријавители на корупција и измами.
Во рамки на студиската посета за претставниците на Секретаријатот на ДКСК беа реализирани работилници во рамки на кои експерти од областа на заштитата на свиркачите низ соодветни презентации овозможија увид и активно запознавање со системот на пријавување и со заштитата на пријавителите во земјата домаќин.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo