Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта

Меѓународната конференција на тема “Заштита на пријавителите (whistleblowers protection) - регулатива, практика и предизвици”  

06.03.2013 Државна комисија за спречување на корупцијата на 06-07 март 2013 година, со помош и поддршка на Европската Комисија преку инструментот TAIEX, реализира Меѓународна  конференција на тема „Заштита на пријавителите (whistleblowers protection) – регулатива, практика и предизвици”.  На конференцијата присуствуваа претставници од институциите одговорни за спроведување на концептот на  интегритет, особено за делот на заштита на пријавителите како сегмент од интегритетот, од Република Македонија, регионот и пошироко, а со главна цел преку интензивна дискусија да се разменат искуства за тоа како различни земји се занимаваат со прашањето на заштита на пријавителите (whistleblowing protection) и разгледување на начините за нејзино спроведување во македонското законодавство.

whis_thumb
whis_2_thumb
 
Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo