Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Конференции arrow Превенција на корупцијата
Превенција на корупцијата Испечати Е-пошта
dsc_0511 07. 06. 2013    Државната комисија за спречување на корупцијата, по покана на RACVIAC и на Директоратот за антикорупциска иницијатива на Црна Гора, учествуваше на меѓународната конференција на тема „Превенција на корупцијата: имплементација на планови на интегритет“. Конференцијата се одржа на 5-6 јуни 2013 година во Подгорица. На конференцијата учествуваа и претставници од антикорупциските тела на Црна Гора, Литванија, Хрватска, Словенија, Србија, Турција, Босна и Херцеговина и Албанија. Темите на кои што се дискутираше беа:
  • развивање и имплементација на антикорупциски политики и стратегии
  • интегритет на јавниот сектор и улогата на плановите на интегритет, односно на проценката на ризиците во работењето на институциите-искуства и предизвици
  • правната рамка и практиката на лобирањето
Во рамките на конференцијата излагање имаше претседателот на ДКСК д-р Ѓорги Сламков, при што говореше за активностите на ДКСК во развивањето на концептот на интегритет во Република Македонија. Исто така беа остварени повеќе билатерални средби со претставниците на антикорупциските тела при што беа разменити практичните искуства на надлежното постапување и се разговараше за конкретни форми на соработка во наредниот период.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo