Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Обуки arrow Учество на обуки
Учество на обуки Испечати Е-пошта
во организација на УЈП - Даночна академија
dksk-ujp30.05.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата, во својство на предавач, во текот на мај 2013 година учествуваше на дел од обуките предвидени за 2013 година, за едукација и јакнење на свеста на кадрите на УЈП за препознавање, превенција и репресија на корупцијата и спречување на појавата на судирот на интереси, како и презентирање на системот на интегритет, а во организација на Управата за јавни приходи – Даночна академија. Целна група на обуките беа вработените кои имаат директен контакт со даночните обврзници и тоа: даночните инспектори и даночните контролори, шалтерските даночни службеници и нивните раководители.
Во својство на предавачи на обуките од страна на Државната комисија за спречување на корупцијата учествуваа:
Г-дин Зоран Додевски – Член на Државната комисија, за Препознавање, превенција и репресија на корупцијата, потекло, природа и суштина на корупцијата;
Г-ѓа Мирјана Димовска – Член на Државната комисија за делот кој се однесува на Судирот на интереси и надлежностите на Државната комисија за спречување на корупцијата во борбата против оваа појава; и
Г-дин Владимир Георгиев – Државен советник во Секретаријатот на комисијата, кој го презентираше системот на интегритет на институционално и индивидуално ниво.

Со овие обуки беа опфатени вработените од Управата за јавни приходи –Регионални единици Скопје, Тетово и Кавадарци, како и во Дирекцијата за големи даночни обврзници. Следна дводневна обука за вработени во УЈП се планира да биде реализирана на крајот на јуни 2013 година.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo