Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
Програмата за мобилност на државни службеници Испечати Е-пошта
dscn5012 12.06.2013 година-Во периодот од 10-14 јуни 2013 година во Државната комисија за спречување на корупцијата во рамките на Програмата за мобилност на државни службеници на Регионалната школа за јавна администрација РеСПА, Даниловград, Црна Гора се реализира студиска посета на претставник од Агенцијата за антикорупција од Република Србија. Оваа студиска посета на тема „Антикорупција во јавната администрација“ се остварува во соработка со Министерството за информатичко општество и администрација.
Програмата за мобилност на државни службеници има за цел да се споделат и разменат искуства од различни области, од интерес на земјите членки на РеСпа.
Претставникот од Агенцијата за антикорупција од Република Србија во рамките на Програмата ќе се запознае со работата и праксата во одредени институции во РМ, со цел размена на искуства и информации. Како посебни области од интерес се практики во борбата против корупцијата, етиката, анализата и проценката на ризиците и планирањето на контролите, процедурите за работа, внатрешното пријавување, професионалните стандарди како и едукацијата и обуката за вработените. 

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести