Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Проекти arrow Антикорупциска едукација на ученици од ОУ arrow Средба на Министерот за образование и наука и ДКСК
Средба на Министерот за образование и наука и ДКСК Испечати Е-пошта

sredba

10.09.2013 година. Со цел подетално запознавање со имплементираните активности од проектот “Антикорупциска едукација на учениците од основните училишта” но и договор за идните планови во насока на воведување на антикорупциски содржини, најнапред во вон наставните активности по предметот Граѓанско образование во сите основни училишта, а потоа воведување на истите во редовната настава, Државната комисија за спречување на корупцијата реализираше работна средба со Министерот за образование и наука г-дин Спиро Ристовски.

sredba

На средбата покрај проектните активности и следните чекори во насока на проширување на проектот за што се обезбеди целосна поддршка, се разговараше и за други теми кои ги тангираа двете страни: корупција во образованието, нејзините форми, како и соработката на овие две институции за поефикасна превенција и репресија на истите.

sredba

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo