Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта

dksk_logo 18.09.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка со ОБСЕ Мисијата во Скопје организира Јавна дебата за презентација на резултатите од истражувањето на перцепцијата на граѓаните за корупцијата во политиката и квалитативна анализа за антикорупциските мерки во Политичкиот сектор од Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси 2011 - 2015 година.
Јавната дебата ќе се одржи на 19. 09. 2013 година (четврток) со почеток во 10:00 часот во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје.

 

 ЈАВНА ДЕБАТА
за презентација на резултатите од истражувањето на перцепцијата на граѓаните за корупцијата во политиката и квалитативна анализа за антикорупциските мерки во Политичкиот сектор од Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси 2011 - 2015

19 септември 2013,
Хотел Holiday Inn  - Скопје

 10:00 – 10:30      Регистрација на учесници

Модератор: Мирјана Димовска, член на ДКСК

10:30 – 10.50      Воведно обраќање,

Д-р Ѓорѓи Сламков, претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата

 Маркус Ролофс, Мисија на ОБСЕ во Скопје

10:50 – 11:30      Презентација на резултатите од истражувањето на перцепцијата на граѓаните за корупцијата во Политичкиот сектор
Никола Спасов- агенција Рејтинг   
 
Дискусија

11:30 – 12:00      Кафе пауза

12:00 – 13:00 Презентација на резултатите од квалитативна анализа за анти-корупциските мерки во Политичкиот сектор
Билјана Николовска Жагар, експерт

Дискусија

13:00 – 13:30 Завршни заклучоци и препораки

 

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo