Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Тркалезна маса Испечати Е-пошта
pic1   09.10.2013 Државната  комисија за спречување на корупцијата и ОБСЕ мисијата во Скопје организираа тркалезна маса на тема  “ Активности за интензивирање на имплементацијата на мерките за спречување на корупција и судир на интереси во секторот локална самоуправа”.

 

На работилницата учествуваа претставници од институциите вклучени во изготвувањето и следењето на активностите за секторот Локална самоуправа од Акциониот план на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и превенција и намалување на појавата на судир на интереси 2011-2015 година.

Целта на тркалезната маса беше да се презентира текот на  остварувањето на мерките и активностите предвидени во секторот Локална самоуправа од  Државната програма со Акционен план 2011-2015 година.
 
Воведно обраќање имаше претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата д-р Ѓорги Сламков, а се обрати и Јоана Косма, раководител од Одделот за демократско управување – Мисија на ОБСЕ во Скопје.
 
На работилницата се разменија информации за веќе преземени конкретни задачи кои се во насока на реализација на утврдените програмски активности, посочување на проблемите што постојат,  како и предлози кои би можеле да помогнат и да дадат придонес или поддршка за остварување на поставените задачи.

 

   pic4 pic3 pic5
 
Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo