Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта

dksk_logo27.11.2013 Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, организира Јавна дебата за презентирање на резултите од истражувањето за перцепцијата на граѓаните за корупцијата во локалната самоуправа и презентирање на резултатите од квалитативната анализа на антикорупциските мерки во секторот локална самоуправа од Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси 2011-2015.

Јавната дебата ќе се одржи на 28 ноември 2013 година, во хотел Александар Палас со почеток во 10:30 часот.

Настанот ќе биде можност за сите инволвирани страни од локалната самоуправа, владините институции, граѓанските организации и медиумите да ги споделат нивните гледишта и размислувања за ова тематско истражување, како и заклучоците и препораките од квалитативната анализа за анти-корупциските мерки во локалната самоуправа.

На јавната дебата свое обраќање ќе имаат Претседателот на ДКСК д-р Ѓорги Сламков и Шефот на Мисијата на ОБСЕ, амбасадорот Ралф Брет.

 

 

 

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo