Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
konferencijathumb10.12.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата одржа конференција за одбележување на Меѓународниот ден за борба против корупцијата. На конференцијата се обратија Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата д-р Ѓорги Сламков, Министерот за правда г-дин Блерим Беџети, заменик шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје г-ѓа Мариан Берец, заменик постојан претставник на  УНДП г-дин Алесандро Фракасети и претставникот од Делегацијата на  Европската Унија во Република Македонија г-дин Манфредас Лимантас.
 
На конференцијата беше истакнато значењето на Конвенцијата на ОН како меѓународен документ што ги опфаќа сите аспекти во борбата против корупцијата, односно превенција, инкриминации, меѓународна соработка и враќање на имот стекнат со корупција.
 
Исто така беше истакната позицијата на Државната комисија за спречување на корупцијата во координирање на активностите за борба против корупцијата и соработката со другите надлежни институции.
 
Државната комисија за спречување на корупцијата ги презентираше квалитативните анализи и извештаи од истражувањата на перцепцијата на граѓаните за корупцијата во политичкиот сектор, локалната самоуправа и приватниот сектор.
 
konferencijathumb
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo