Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Недвижни имоти Испечати Е-пошта
Државната комисија за спречување на корупцијата како што веќе има соопштено, на седницата одржана на 22.03.2007 година, заклучи да побара од лицето Љупчо Палевски, да ги достави оригиналот на основниот договор за купопродажба на недвижниот имот во зградата “Тифани”, оригиналот на анекс договорот, како и оригинални документи за сите уплати што се однесуваат на реализација на предметниот договор.
Државната комисија констатира дека по нејзиниот заклучок е постапено парцијално, односно не и се доставени бараните документи за уплатите врзани со предметниот купопродажен договор што би биле доказ, за да може Комисијата  да заземе јасен став дали сопругата на Претседателот на Република Македонија Бранко Црвенковски има уплатено средства за објектот Тифани.

Државната комисија отвори предмет во врска со наводите за депонираните девизни средства во унгарски банки на име на Панде Лазаров – поранешен директор на ЕСМ. Како прв чекор,  Државната комисија бара известување од: Дирекцијата за спречување на перење пари, од Министерството за правда и од Јавното Обвинителство, за нивните дејства во врска со наводите. Едновремено упати барање и до сите деловни банки за добивање податоци за состојбата на банкарските сметки на име на споменатото лице.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo