Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
konferencijathumb

05.11.2014 Државната комисија за спречување на корупцијата и УНДП во соработка со ЗЕЛС денес организираа Национална работилница за интегритет, транспарентност и отчетност на локално ниво. На работилницата воведно обраќање имаа Постојаниот претставник на УНДП г-ѓа Луиза Винтон, Претседателот на ДКСК д-р Ѓорги Сламков и Извршниот директор на ЗЕЛС г-ѓа Душица Перишиќ.

 


 konferencijathumb

На работилницата беа претставени институционалната, правната и програмската рамка за интегритет, стандардните елементи на системот на интегритет и просторот за иновација во спроведувањето на надлежностите на општините и постигнување транспарентност, отчетност и одговорност.

Учесниците беа информирани за содржината на општинската антикорупциска политика , искуствата во однос на воведувањето на системите на интегритет и дискутираа за начините за справување со општествените и административните предизвици и прифаќањето на можностите кои ги нудат системите на интегритет.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo