Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Соопштение
Соопштение Испечати Е-пошта
sredba

06.03.2015 Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка со УНДП-Канцеларијата во Република Македонија организираше Трета годишна конференција за оценка на остварувањето на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси со Акционен план 2011-2015.

Воведни обраќања имаа Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата д-р Ѓорги Сламков, Министерот за правда д-р Аднан Јашари, и Антикорупцискиот специјалист од Регионален Центар Истанбул г-ѓа Марин Дестрез. На настанот се обратија Претседателот на ЗЕЛС г-дин Коце Трајановски и Градоначалникот на општина Штип г-дин Илчо Захариев.

sredba

На Конференцијата се презентираше степенот на реализација на активностите од Акциониот план на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси, по сектори. Исто така, беа презентирани иновативни пристапи и искуства во превенција на корупција, воведување и градење на интегритетот во Република Македонија на локално ниво.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo