Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Соопштение
Соопштение Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

13.07.2015
Државната комисија за спречување на корупцијата на нејзино претходно барање за координативна работна средба, за кажана за 13 јули 2015 година, одржа работна средба со претставници на повеќе институции потписнички на Протоколот за соработка за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси, претходно инициран од комисијата а потпишан од институциите учеснички на средбата.

На работната средба беа присутни претставници од Јавното обвинителство на РМ, Врховниот суд на РМ, Судскиот совет на РМ, Министерството за внатрешни работи, Државниот завод за ревизија, Управа за јавни приходи, Царинската управа, Управата за финансиска полиција, Управата за финансиско разузнавање и Министерството за информатичко општество и администрација.

press 09.12.2010 019

Од страна на комисијата, претседателот посебно се осврна на реформскиот план на активности од областа на правосудство и антикорупција, за ажурирањето и динамиката за постапувањето и исполнувањето на мерките зададени со планот.
press 09.12.2010 019

Независно која институција е носител а која учесник на активностите, ДКСК се осврна од потребата за континуирано мегусебно информирање мегу институциите, преку организирање на вакви средби, независно од која институција се иницирани.

Согласно Протоколот за соработка за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси потписниците се согласни да соработуваат на полето на превенцијата и репресијата на корупцијата и судирот на интереси во согласност со надлежностите што им се утврдени со закон, а посебно во однос на размена на информации, водење заеднички договорени активности меѓу потписниците и координација на истите.

Присутните на работната средба ја потврдија заедничката заложба да ја интензивираат соработката и да дадат свој придонес за унапредување на соработката и координацијата на активностите во превенцијата и репресијата на корупцијата и судирот на интереси во Република Македонија.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo