Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Обуки arrow Работна посета во Црна Гора
Работна посета во Црна Гора Испечати Е-пошта
logo-kontakt_50

31.08.2015 Претставници на Државната комисија за спречување на корупцијата во рамките на долгогодишната соработка со Комисијата за спречување на судир на интереси на Црна Гора остварија уште една работна посета во врска со обуката „Едукација на јавните функционери за судир на интереси “ што се одржа во на 26 август во Андријевица, Република Црна Гора.

Тема на обуката беше Судир на интереси- нов Закон за спречување на судир на интереси со измените и дополнувањето на Законот, ограничувања во вршењето јавни функции, пријавување поклони, водење постапки пред Комисијата, јавни набавки и конфликт на интереси, меѓународни искуства, препораки на Европската Комисија и казнени одредби.

Членот на ДКСК д-р Игор Тантуровски и претставникот на ДКСК пред учесниците на обуката ја претставија Државната комисија за спречување на корупцијата, начинот на работа, а посебен акцент беше ставен на следењето на имотната состојба на функционерите.

На обуката присуствуваа претседателот на Комисијата за спречување на судир на интереси д-р Слободан Лекович, членовите на Комисијата, локалните јавни функционери од општина Андријевица, Плав, Гусиње и Бијело Полје, судии и обвинители, државни јавни функционери, невладини организации и медиуми.

 
Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo