Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Меѓународен ден за борба против корупцијата Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

09.12.2015

Државната комисија за спречување на корупцијата организираше настан за одбележување на 9-ти декември Меѓународниот ден за борба против корупцијата.

На настанот воведни обраќања имаа Претседателот на ДКСК Горан Миленков и Министерот за правда д-р Аднан Јашари.

Членот на ДКСК Сејди Халили го презентираше остварувањето на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси со Акционен план 2011-2015.

Членот на ДКСК м-р Жаклина Дамческа ја презентираше новата Државна програма за превенција и репресија на корупцијата и за превенција и намалување на појавата на судир на интереси со Акционен план 2016-2019.

Државната комисија за спречување на корупцијата пред присутните претставници од законодавната, извршната и судската власт, локалната самоуправа, невладиниот и приватниот сектор, медиумите и претставниците од меѓународните организации, ги промовираше клучните активности и идни предизвици во превенцијата и репресијата на корупцијата и судирот на интереси.

Повеќе слики од работилницата во Галерија со слики

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo