Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Работна средба
Работна средба Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

29.12.2015
Државната комисија за спречување корупција одржа работна средба со вицепремиерот за евроинтеграции Фатмир Бесими во рамки на институционалните посети во контекст на итните реформски приоритети на Република Македонија.

На средбата вицепремиерот Фатмир Бесими со претседателот на Државната комисија за спречување корупција Горан Миленков и членовите на ДКСК разговараа за сите активности од Акцискиот план за итните реформски приоритети на Македонија кои се во надлежност или се поврзани со работата на ДКСК, како и за ингеренциите, препораките и роковите што произлегуваат за нивно реализирање.

Претседателот на ДКСК Горан Миленков изјави дека ДКСК, постапувајќи согласно со утврдените рокови за реализација на активностите, во целост ги има исполнето сите мерки што и биле укажани од Секретаријатот за европски прашања, односно Планот за реформски активности.

- Почнувајќи од јули со отпочнување на донесување на регистарот за избрани и именувани лица каде дојде до измена и дополнување на законот за спречување на корупција, потоа донесување на соодветните акти – правилници, упатства и обрасци, преку Методологија за антикорупциска проверка на легислативата и финиширавме во предвидениот рок овој декември, со донесување на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и превенција и намалување на појавата на судир на интереси 2016-2019 година како национален стратешки антикорупциски документ, рече Миленков.

Повеќе слики можете да видите на линкот

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo