Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Реакција на ДКСК
Реакција на ДКСК Испечати Е-пошта
logo-kontakt_50

20.04.2016

РЕАКЦИЈА НА ДКСК ПО ОБЈАВЕН ТЕКСТ ВО ФОКУС

Во врска со текстот објавен во неделникот Фокус на ден 15.04.2016 година со наслов: „Горан Миленков зет на убиените Мудинови, кербер на Груевски“, Државната комисија за спречување на корупцијата реагира и најостро ги осудува наводите содржани во текстот кои се насочени кон дискредитација на работата на досегашниот претседател на ДКСК и член на ДКСК Горан Миленков, а воедно се спомнуваат настани од приватниот живот на членовите на најблиското семејство на Миленков, лица кои не биле и не се предмет на интерес на јавноста, кои од страна на авторот се користат како аргументи за нарушување на професионалниот и личниот интегритет на Миленков.

Ценејќи го професионализмот, искуството и придонесот на Миленков во работењето на ДКСК сметаме дека со ваквиот начин на информирање од страна на неделникот Фокус се прекршени принципите на професионалното и етичко информирање на јавноста за работењето на носителите на јавни функции во Република Македонија.

ДКСК бара од авторот на горенаведената вест, главниот и одговорен уредник и од неделникот Фокус да се оградат од текстот и да се извинат на досегашниот претседател на ДКСК и член на ДКСК Горан Миленков и на Државната комисија за спречување на корупцијата за објавените наводи со кои се дискредитира неговиот професионален и личен интегритет и углед, како и угледот на ДКСК.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo