Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Проекти arrow ИПА Твининг проект 2010 arrow Коференција - Ден на интегритетот
Коференција - Ден на интегритетот Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

05.05.2016

Државната комисија за спречување на корупцијата со поддршка на германската Сојузна служба за администрација одржа Конференција на тема: „ Ден на интегритетот: Спречување на корупција и судир на интереси во единиците на локалната самоуправа“ во рамки на ИПА Твининг проектот „Поддршка за ефикасна превенција и борба против корупцијата“.

На Конференцијата поздравни говори имаа Претседателот на ДКСК д-р Игор Тантуровски, Министерката за локална самоуправа г-ѓа Ширет Елези, Шефот на делегацијата на ЕУ во Република Македонија амбасадорот Аиво Орав, заменик амбасадорот на С.Р. Германија Хелге Зандер и амбасадорот на Словенија Бранко Раковец.

Државниот советник во Државната комисија за спречување на корупцијата Владимир Георгиев и проектните експерти д-р Паула Боровска од Германија и д-р Јуре Шкрибец од Словенија одржаа презентации на тема концепт и систем на интегритет во локалната самоуправа и меѓународни практики за проценка на ризици.

Денешната конференција претставува продолжување на активностите кои Државната комисија за спречување на корупцијата со поддршка на УНДП ги започна уште во 2011 година во насока на воведување на концепт на интегритет во единиците на локалната самоуправа.

На Конференцијата присуствуваа повеќе градоначалници и претставници од единиците на локалната самоуправа.

Повеќе слики можете да видете на линкот

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo