Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Средба RAI Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

12.05.2016

Државната комисија за спречување на корупцијата со поддршка на германската Сојузна служба за Државната комисија за спречување на корупцијата одржа работна средба со претставници на Регионалната антикорупциска иницијатива (РАИ) на тема: Методологија за антикорупциска проверка на легислативата.

На работната средба присуствуваа Претседателот на ДКСК д-р Игор Тантуровски, членовите на ДКСК, Раду Котичи раководител на Секретаријатот на РАИ, Тилман Хопе консултант на РАИ за антикорупциска проверка на легислативата и Албена Кујунџиева консултант на РАИ за проценка на ризици од корупција.

Тимот на РАИ сподели искуство од други земји и презентираше најдобри практики од областа на антикорупциска проверка на легислативата и проценка на ризици од корупција, а во тек е спроведување на обуки за новоформираното Одделение за антикорупциска проверка на легислативата во рамки на Секретаријатот на ДКСК и изработка на софтвер кој ќе послужи за полесна идентификација на ризиците од корупција.

Од страна на Претседателот на ДКСК д-р Игор Тантуровски беше предложено да се изработи водич за антикорупциска проверка на легислативата и за проценка на ризици од корупција кој ќе биде дистрибуиран до сите државни институции и граѓанскиот сектор, на што претставниците од РАИ позитивно одговорија.

Сите препораки и предлози од страна на ДКСК, а во насока на делување согласно Методологијата за антикорупциска проверка на легислативата беа согласно мислењата на претставниците на РАИ со што уште еднаш се потврди успешно воспоставената регионална соработка и поддршка.

Повеќе слики можете да видете на линкот

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo