Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНА СЕДНИЦА
СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНА СЕДНИЦА Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

17.05.2016

 

 

 

1. Државната комисија за спречување на корупцијата на ден 16.05.2016 година одржа јавна седница на која беше разгледан поднесен приговор од лицето Петар Атанасовски од Скопје во врска со член 8-а од Изборниот законик. Приговорот до Државната комисија за спречување на корупцијата беше препратен од Државната изборна комисија каде именуваниот првично го доставил.

2. Постапувањето по приговорот беше согласно член 74 од Изборниот законик (Службен весник на Република Македонија, бр. 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 54/11, 142/12, 31/13, 43/13, 14/14, 30/14, 196/15 ) и усвоената процедура на ДКСК за постапување по овој вид приговори.

3. На седницата ДКСК, во рокот не подолг од пет дена од приемот на приговорот утврден во членот 74 од Изборниот законик, постапи по поднесениот приговор, ги испита наводите од приговорот, по што донесе заклучоци за натамошно постапување на ДКСК и утврдување на фактичката состојба во конкретниот случај.

4. Постапувањето на ДКСК по поднесениот приговор е во тек.

press 09.12.2010 019
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo