Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Работилници arrow Обука на пратениците
Обука на пратениците Испечати Е-пошта

rabotilnica 22.05.2012 00110.06.2016 Државната комисија за спречување на корупцијата во партнерство со Сојузното биро за администрација на СР Германија, на 09 и 10 јуни 2016 година организираше две работилници за пратениците во Собранието на Република Македонија на тема: „ГРЕКО четврт круг на евалуација – препораки во однос на членовите на Собранието“.
Воведно обраќање на работилниците имаше Претседателот на ДКСК д-р Игор Тантуровски, а свое обраќање имаше Драго Кос, врвен меѓународен експерт за антикорупција, претседавач со Работната група против поткуп во рамките на OECD и поранешен претседател на Комисијата за спречување на корупција во Словенија и на ГРЕКО.
Работилниците се дел од компонентата 3 на ИПА Твининг проектот „Поддршка на ефикасната превенција и борба против корупцијата“. Во рамките на Проектот се развиени 8 компоненти со активности посебно значајни за земјата и со учество на сите надлежни институции.

На работилниците преку дискусија на присутните членови на Собранието беа изнесени ставови и размислувања на следните теми: препораки од четвртиот круг на евалуација на ГРЕКО на тема „Превенција на корупцијата кај членовите на парламентот, судиите и обвинителите“, судир на интереси, етички кодекс и други етички прашања за пратениците и лобирање врз носителите на законодавната власт.

Повеќе слики од настанот можете да погледнете во Галерија со слики

 
Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo