Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
Соопштение Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

29.09.2016

Во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата се одржа работен состанок на кој присуствуваа Одделението за антикорупциска проверка на легислативата, претставник на Министерството за правда и експертот за антикорупција Раду Котичи од Регионалниот совет за соработка.

На состанокот, беше разговарано за соработката не меѓународно ниво за процедурата за Антикорупциска проверка на легислативата и се разменија мислења за постапките.

Беше акцентирана и реализацијата на втората фаза од спроведувањето на Процедурата за Антикорупциска проверка на легислативата во Република Македонија, пристапот и начинот на одвивање на активностите на Одделението за Антикорупциска проверка на легислативата, досегашните достигнувања и имплементација на интерните процедури.

press 09.12.2010 019

Со тоа уште еднаш беше заклучено дека Република Македонија и воедно Државната Комисија за спречување на корупцијата предничат во Регионот на Југоисточна Европа за исполнувањето на мерките од Приоритет 1 – Владеење на правото и правосудството – Антикорупциска политика и законодавство, утврдени во Планот на активности на Владата на Република Македонија во согласност со Листата на итни реформски приоритети за Република Македонија доставени од Европската комисија.

Во разговорите беше нагласено дека веќе воспоставената соработка со Регионалната Антикорупциска Иницијатива ќе продолжи, при што се договорија обуки во текот на месец Ноември / Декември, како и соодветна експертска помош за прием и инсталација на соодветен софтвер со кои ќе се направи база на податоци за сите промени во легислативата во Република Македонија.

До почетокот на следните средби, Одделението за Антикорупциска проверка на легислативата ќе продолжи посветено да се насочува кон имплементацијата на Процедурата за Антикорупциска проверка на легислативата.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести