Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Соопштение за јавна седница
Соопштение за јавна седница Испечати Е-пошта

07.12.2016  Државната комисија за спречување на корупцијата постапувајќи согласно член 74 од Изборниот законик (Службен весник на Република Македонија, бр. 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 54/11, 142/12, 31/13, 43/13, 14/14, 30/14, 196/15 ) на ден 09.12.2016 година (петок) со почеток во 11:00 часот во просториите на ДКСК, ќе одржи јавна седница за првата точка од Дневниот ред:

Разгледување на поднесени приговори во врска со член 8-а од Изборниот законик од Коалицијата предводена од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија- Скопје, преку овластено лице Стевица Јосифовски против:

            -  Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Македонија и политичката партија ВМРО-ДПМНЕ со седиште на ул. Македонија бр.17А во Скопје и директорот на пензионерскиот дом „Аеродром“  Велјан Стојановски;

- Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ предмет број 12-4903/1 од 05.12.2016 год;

- Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ предмет број 12-4905/1 од 05.12.2016 год;

- Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ предмет број 12-4906/1 од 05.12.2016 год.

Разгледување на поднесен приговор во врска со член 8-а од Изборниот законик од Здружението Транспаренси Интернешнел Македонија против:

                 -  ООУ „Гоце Делчев“- Тетово;

Разгледување на поднесен приговор во врска со член 8-а од Изборниот законик од Наталија Белчевска од Валандово против:

                 -  Агенција за вработување на Република Македонија.

Разгледување на поднесен приговор во врска со член 8-а од Изборниот законик од Општина Студеничани. 


 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo