Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Соопштение од одржана јавна седница
Соопштение од одржана јавна седница Испечати Е-пошта

09.12.2016  Во врска со приговори по член 8-а од Изборниот законик поднесени од:  

- Коалицијата за предвремени парламентарни избори 2016 година предводена од СДСМ, преку овластен претставник Стевица Јосифовски против Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ,

- Транспаренси Интернешенел Македонија против ООУ „Гоце Делчев“ Тетово,

- Општина Студеничани и

- Коалицијата за предвремени парламентарни избори 2016 година предводена од СДСМ, преку овластеното лице Стевица Јосифовски против Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ

 

на јавна седница одржана на ден 09.12.2016 година ДКСК по разгледување на наводите од поднесените приговори, извршените проверки и утврдената фактичка состојба донесе Одлуки.

Донесените одлуки со број: 12-4906/3 од 09.12.2016 година, 12-4943/3 од 09.12.2016 година, 12-4930/3 од 09.12.2016 година и 12-4903/3 од 09.12.2016 година се објавуваат во прилог на ова соопштение. 

Одлука со број: 12-4906/3

Одлука со број: 12-4943/3

Одлука со број: 12-4930/3

Одлука со број: 12-4903/3

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo