Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Судир на интереси arrow Судир на интереси во ОУ “Страшо Пинџур“ Кавадарци
Судир на интереси во ОУ “Страшо Пинџур“ Кавадарци Испечати Е-пошта

12.12.2007    Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по претставка поднесена во врска со оглас за пополнување на работно место на неопределено работно време ,,Наставник во одделенска настава,,  во Основното училиште ,,Страшо Пинџур,, - Кавадарци, објавен на ден 05.07.2005 година во дневниот весник ,,Македонија денес,, и по разгледување на целокупната документација со која располага, на седницата одржана на ден 11.12.2007 година, донесе заклучок до Основното јавно обвинителство Кавадарци да покрене иницијатива за поведување на постапка за кривично гонење на директорот на Основното училиште ,,Страшо Пинџур,, Кавадарци,  Панчо Кимов, поради постоење на основано сомневање дека сторил кривично дело ,,Несовесно работење во службата,, од член 353-в од Кривичниот законик на Република Македонија, бидејќи спротивно на законските прописи за судир на интересите донел одлука за вработување на својот син, а воедно со него склучил договор за вработување.  

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo